ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Rafting

H κατάβαση ποταμού με φουσκωτή βάρκα είναι μία πολύ διασκεδαστική και αξιομνημόνευτη εμπειρία. Στο rafting το πλήρωμα αποτελείται από 6 έως 12 κωπηλάτες σε κάθε βάρκα την οποία κατευθύνει επαγγελματίας οδηγός ποταμού. Ποτάμια με μικρό βαθμό δυσκολίας προτείνονται σε όσους θα κάνουν rafting για πρώτη φορά ενώ δυσκολότερα ποτάμια μπορούν να δοκιμάσουν οι πιο έμπειροι κωπηλάτες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση κολύμβησης, ψυχική και σωματική υγεία.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνίστε στο 6973935114

Via Ferrata

Η μοναδική σε ομορφιά διαδρομή via ferrata στο φαράγγι της μαύρης σπηλιάς μας φέρνει λίγο έξω από το χωριό Προυσός στην Ευρυτανία. Το φαράγγι έχει πάρει το όνομα του από την Μαύρη Σπηλιά η οποία βρίσκεται στην έναρξη της via ferrata διαδρομής. Αλλά για να βάλουμε λίγο τα πράγματα σε μία σειρά και να εξηγήσουμε μερικές απορίες, via ferrata ονομάζεται η διάσχιση μονοπατιού σε βράχο με την βοήθεια σιδερένιων σκαλοπατιών τα οποία είναι πακτωμένα σε αυτόν.

Σε αυτή την υπέροχη διαδρομή θα κινούμαστε πότε μέσα στον ποταμό και πότε θα διασχίζουμε τους βράχους είτε οριζόντια είτε κάθετα. Η ροή των νερών του ποταμού αλλά και η μορφολογία του εδάφους σχηματίζουν υπέροχους καταρράκτες μοναδικού κάλλους. Σε κάποια σημεία του φαραγγιού ο βράχος έχει σκαφτεί τόσο πολύ από το νερό που στον βράχο έχουν σχηματιστεί μικρές λιμνούλες, στις οποίες μπορεί κανείς να κάνει ένα πολύ γρήγορο μπάνιο.

Το μονοπάτι που ακολουθούμε λοιπόν είναι το Μ7, με κόκκινη σήμανση και αποτελεί συνέχεια του Μ6, το οποίο ξεκινάει από το μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισας και φτάνει μέχρι το Αλλαντοποιείο Στρεμμένου. Η via ferrata της μαύρης σπηλιάς δεν είναι δύσκολη για κάποιον που έχει έστω και ελάχιστη εμπειρία από παρόμοια εδάφη (ποτάμια, βράχους κλπ), αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και για τον καθένα, απλά είναι πιο εύκολη στην πράξη από ότι δείχνει ή μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ως σημείο έναρξης της διαδρομής ορίζουμε την γέφυρα που βρίσκεται έξω από το χωριό Προυσό ακριβώς μετά το Αλλαντοποιείο Στρεμμένου. Από την γέφυρα παίρνουμε το μονοπάτι για την Μαύρη Σπηλιά, μία πολύ όμορφη διαδρομή μέσα από το δάσος που αποτελείται κυρίως από έλατα, το όμορφο τοπίο συμπληρώνουν μικρά γραφικά γεφυράκια, καταρράκτες και φυσικά τα νερά του ποταμού που διατρέχει το φαράγγι. Για να προσεγγίσουμε την Μαύρη Σπηλιά θα χρειαστούμε περίπου 20 λεπτά.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνίστε στο 6973935114

Canyoning

Διάσχιση φαραγγιού με τεχνική κατάβαση (ραπέλ) μέσα από πανέμορφους καταράκτες.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνίστε στο 6973935114

Σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου

Το Βελούχι (ο Τυμφρηστός) με την επιβλητική Ψηλή Κορυφή στο υψόμετρο των 2315 μέτρων αποτελεί το ψηλότερο βουνό της Ευρυτανίας. Στις πανέμορφες πλαγιές του θα βρείτε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου το οποίο απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα σε απόσταση και 15 λεπτά σε χρόνο από το κέντρο της πόλης.

Το Κέντρο διαθέτει 5 αναβατήρες με 18 πίστες σκι, χωρισμένες σε χρωματικές ζώνες, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας, καθώς και 4 off-piste διαδρομές εντός ορίων του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνίστε στο 6973935114

Ποδηλασία

Η Ευρυτανία με τους πολλούς δασικούς δρόμους της, μέσα στα πυκνά ελατοδάση και τα υπέροχα καστανοδάση, είναι ιδανική για ποδηλατικές διαδρομές με mountain bike. Διαδρομές εύκολες για όλους γεμάτες χρώματα και πολλές εκπλήξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνίστε στο 6973935114

Πεζοπορία

Με αφετηρία λίγο έξω από το χωριό Κλαυσί, ακολουθούμε μονοπάτι μέσα σε όμορφο ελατόδασος και δίπλα στον Καρπενησιώτη ποταμό. Περνάμε από το μονότοξο, πέτρινο γεφύρι του Καρπενησιώτη και φτάνουμε στο υπέροχο πλατανόδασος στο Κεφαλόβρυσο όπου σκοτώθηκε ο ήρωα του 21 Μάρκος Μπότσαρης. Στάση για νερό στα γάργαρα νερά των πηγών και συνέχεια μέχρι το χωριό Καλλιθέα, με την μοναδική θέα προς το Καρπενήσι και το Βελούχι.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνίστε στο 6973935114

Ιππασία

Στα καταπράσινα λιβαδάκια του πάρκου μας η Ντόλυ, ο Τσάρλυ και η παρέα τους περνάνε την ώρα τους μασουλώντας χορταράκι, απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα και ατενίζουν τις κορφές του Βελουχίου, της Καλιακούδας, της Χελιδόνας… Το Saloon Park είναι η καλύτερη επιλογή για να περάσετε μία μέρα γεμάτη συγκινήσεις. Δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες σε ένα πλήρως οργανωμένο και ασφαλή χώρο αλλά και ξεκούραση στο Saloon Cafe.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνίστε στο 6973935114